Pecorino Romano DOP | 300/400 Gr

Artikel 10 van 12
€ 18,00 (inclusief btw)

Pecorino romano 'Romeinse pecorino') is een harde, zoute Italiaanse kaaas, vaak gebruikt om te raspen, gemaakt met schapenmelk. De naam pecorino betekent gewoon "schapen" of "van schapen" in het Italiaans de naam van de kaas, hoewel beschermd, is een eenvoudige beschrijving in plaats van een merk: "pecorino romano" is gewoon "schapenkaas van Rome".

Hoewel deze kaassoort zijn oorsprong vindt in Lazio, zoals de naam ook al aangeeft, is het grootste deel van de eigenlijke productie verplaatst naar het eiland Sardinië. Pecorino romano is een Italiaans product met een naam die wordt erkend en beschermd door de wetten van de Europese Unie.

Pecorino romano was een groot deel van het dieet voor de Legionares van het oude Rome. Vandaag de dag wordt het nog steeds gemaakt volgens het originele recept en is het een van de oudste kazen van Italië. Op 1 mei eten Romeinse families traditioneel pecorino met verse tuinbonen tijdens een dagelijkse excursie in de Romeinse Campagna . Het wordt vooral gebruikt in Midden - en Zuid Italië.

© 2013 - 2024 Pomino Italiaanse Delicatessen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.