Aceto Balsamico di Modena IPG | Balsamicoazijn | Elsa | 250 ml.

Artikel 2 van 18
€ 16,95 (inclusief btw)

Aceto Balsamico di Modena IPG | Balsamicoazijn | Elsa | 250 ml.

Deze uitzonderlijke Italiaanse balsamicoazijn van Modena is "invecchiato" en rijpt minimaal 3 jaar in verschillende houten vaten. Het wordt ook beschouwd als "riserva", wat duidt op druiven van de hoogste kwaliteit die uitsluitend afkomstig zijn van de eigen landgoederen van Monari Federzoni. Het is rijk, vol en fluweelzacht. Het is ideaal voor gebruik op warme of koude gerechten met assertieve smaken.

Om te worden aangeduid als balsamicoazijn van Modena, moet het worden geproduceerd in de provincie Modena, Italië, van druiven die typisch zijn voor de regio: Lambrusco, Trebbiano, Ancellotta, Albana, Sangiovese, Fortana, Montuni, en het moet worden gerijpt en gerijpt in fijne houten vaten die zijn geregistreerd bij het consortium. Bovendien heeft het consortium elk product bemonsterd en voldoen alle productiefaciliteiten en -processen aan de normen van het consortium.

Elsa Balsamico Azijn wordt uitsluitend gemaakt van de druiven die worden geteeld op het landgoed "Fondo Carrate": Lambrusco di Sorbara, Salamino Fortana en Ancellotta. Na de oogst worden de druiven geplet en gekookt voordat ze fermentatie en azijnoxidering ondergaan. De Elsa ondergaat vervolgens rijping en rijping in verschillende eikenhouten vaten en vaten die aroma's en smaak aan de azijn geven.

 

PRODUCENT

In 1912 was mevrouw Elena Monari de eerste persoon die een vergunning kreeg om balsamicoazijn uit Modena te verkopen vanuit haar kleine kruidenierswinkel in het centrum van Modena. Vervolgens zou de familie Monari Federzoni een belangrijke rol spelen bij de oprichting van het consortium dat de normen van alle producten met de naam "Balsamicoazijn van Modena" bewaakt en de authenticiteit bevestigt met een keurmerk op elk product.

Tegenwoordig is het Elena's achterkleindochter Sabina Federzoni die de Monari Federzoni acetaia, of azijnfabriek, runt vanuit hun basis in Solara bij Modena, waar het bedrijf zijn eigen druiven verbouwt op 75 hectare wijngaarden en duizenden vaten balsamicoazijn in verschillende stadia van rijpheid heeft.

Specificatie Omschrijving
Gewicht 0,575 Kg
© 2013 - 2024 Pomino Italiaanse Delicatessen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.